06-07-11

Dear Mr.Gacy

Deze film gaat over de merkwaardige relatie tussen de notoire Amerikaanse seriemoordenaar John Waye Gacy en de achttienjarige student Jason Moss.Het begint allemaal met een onschuldig werkje dat Moss wil maken voor een seminarie. Als onderwerp kiest hij de morbide figuur John Wayne Gacy, een beruchte seriemoordenaar die zijn bijnaam 'The Killer Clown' dankt aan het feit dat hij zich altijd als clown verkleedde. Al zijn moorden pleegde hij op tienerjongens.

Moss speelt hier handig op in en start een correspondentie op en stuurt hem pikante foto's om tot Gacy's sinister brein te kunnen doordringen.Tot zijn eigen verbazing hapt Gacy toe en wat zich dan ontspint is een vreemd psychologisch steekspel.Gacy belt hem dag en nacht en slaagt er in om zijn privéleven danig om ver te gooien Moss het spoor bijster raakt.Zal hij er in slagen om het tij te keren en zijn opdracht tot een goed einde te brengen?

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Het werpt een blik op de donkere krochten van menselijk brein.Gacy wordt aardig vertolkt door Willam Forsythe en de spanning is bij momenten te snijden.Toch kon de film me niet helemaal boeien en dat niet in het minst door wat ongeloofwaardige elementen.Slotsom:een aardige thriller, maar ook niet meer dan dat.

 


19:20 Gepost door Geert Bollen in Film/docu/tv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.