04-08-11

Snabba Cash

Het leven van drie mannen raakt met mekaar verweven in de duistere onderwereld van Stockholm. Alledrie hebben ze zo hun redenen om uit de misdaad te stappen.Met één definitieve grote slag kunnen ze hun louche leven vaarwel zeggen.Jw, een would-be yuppie, die zich beweegt in de hogere kringen wil zijn exuberante levensstijl bekostigen en zijn status hoog houden.Verder zijn er nog Jorge, een pas uit de gevangenis ontsnapte Chileense drugsdealer die zijn leven wil beteren, en Madro, een nietsontziende Servische huurmoordenaar die samen met zijn dochtertje van acht komaf wil maken met zijn verleden.

JW is de spilfiguur die alle vuile werkjes opknapt.Wanneer hij te lang op het geld moet wachten van zijn baas smeedt hij plannen met Madro om zo maximaal profijt te halen uit een nakende cocaïnelevering. Zal dit bedrog uitkomen en weet hij zijn vege lijf te redden?

Deze bikkelharde misdaadfilm zit vol spanning.Het is een koortsige thriller die gestaag opbouwt naar een sublieme apotheose in de typisch Scandinavische onderkoelde stijl.De personages worden psychologisch subtiel uitgediept en de film vindt de juiste balans door flashy geweldscènes af te wisselen met introspectieve shots.Een absolute must deze Snabba Cash!


 

13:40 Gepost door Geert Bollen in Film/docu/tv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.