08-09-11

Rundskop

Het hoofdpersonage is Jacky Vanmarsenille, een introverte en uit de kluiten gewassen boerenzoon die achtervolgd wordt door een jeugdtrauma.Een getormenteerde ziel die opgroeit in het stugge landbouwersmilieu op het platteland van Zuid-Limburg.Zijn steroïdenverslaving maakt van hem slapende vulkaan die elk moment kan uitbarsten.

Het verhaal speelt zich tevens af tegen de achtergrond van de hoogdagen van de hormonenmaffia,waarmee Jacky connecties heeft.Op een dag gebeurt er een afrekening in het milieu en hij is één van de hoofdverdachten.

Alsof dat nog niet erg genoeg is slaan op een dag de stoppen door wanneer hij een onbeantwoorde jeugdliefde tegen het lijf loopt.Een afgeborstelde playboy snoept hem het meisje af op de dansvloer.In een Spaanse furie slaat hij de man in coma.Het noodlot lijkt onafwendbaar.

Mattias Schoenaerts levert een mooi staaltje van method acting met zijn opgepomte lijf en het sappig lokale accent dat hij zich eigen maakt.Rundskop is een donkere en intetogen film met enkele onvergetelijke scènes. De regisseur lijkt wel zijn mosterd gehaald te hebben bij Scorcese.Het personage van Jacky houdt ergens het midden tussen Jake La Motta uit Raging Bull en Travis Bickle uit Taxi Driver. Kortom:Rundskop is parel om te koesteren.

 17:18 Gepost door Geert Bollen in Film/docu/tv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.