12-10-11

The Fighter

De gebroeders Ward zijn beiden talentvolle boksers die opgroeien in een sociale woonbuurt in Lowel, Massachussets. De bedeesde Micky is in alles de antipode van zijn flamboyante broer Dicky. Die schopte het ver als bokser en vocht zelfs tegen Sugar Ray Leonard. Hij is nu echter een bokser op retour. Een crackverslaafde manipulator die teert op zijn verleden. Hij blijft echter alle aandacht opeisen en is het lievelingskind van een moeder die alleen aandacht voor hem heeft. Dit heeft ook een negatieve impact op de bokscarrière van Micky die maar niet van de grond geraakt.

Mickey slaagt er met de nodige hulp van zijn vriendin en zijn trainer langzaam in om onder het juk van zijn familie uit te geraken. Zijn broer verdwijnt uit beeld omdat hij na een zoveelste baldadigheid de gevangenis in moet. Hij staat voor een verscheurende keuze. Loyauteit aan zijn familie of zijn eigen carrière definitief lanceren. Hij kiest voor het laatste.

Met zijn herwonnen zelfvertrouwen boekt hij successen en schopt het zo ver om te moeten vechten voor de WBU-titel in de weltergewichten. Zijn broer wordt vrijgelaten en dat kan zijn leven weer dwarsbomen. Zal hij toch slagen in zijn missie?


The Fighter is een alleraardigste film waar je weinig slecht over kan zeggen en bij momenten weet te beklijven. Geen topper, maar een goede middelmaat. Speciale vermeldingen voor Christian Bale in de rol van Dicky en Melissa Leo in de rol van de moeder.Nog even vermelden dat de film ook gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

 


 

 

22:25 Gepost door Geert Bollen in Film/docu/tv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.