14-10-11

De Teut-Molenheide-Ten Haagdoornheide

Afbeelding 016.jpgVandaag gaan wandelen in de Teut en aanpalend Molenheide met mijn Ierse setters en vaste metgezellen Tess en Nora. Het was van voor de geboorte van Wannes, meer dan vijf jaar geleden, dat ik er nog was geweest. Het was drie uren genieten van de eerste tot de laatste minuut in dit prachtig heidelandschap en bosgebied. Ik ben vertrokken aan de hoofdingang aan de Donderslagseweg waar je eerst een stuk heide voor de kiezen krijgt. Je passeert via een ven (een mooie zilverreiger gespot) onder een brug waar je je traject verder kan uitstippelen. Via wat bospaadjes kwam ik bij de Holsteenbron, een camping.

Daar een extra lus van een 5 km gedaan in Molenheide door majestueuze bossen en dito heidepercelen. Dit was het mooiste stuk van de wandeling.

Het gebied is uitstekend bewegwijzerd, ik heb veiligheidshalve strikt de paden gevolgd. In zo'n uitgestrekt gebied is het gemakkelijk om verloren te lopen. Er zijn maar liefst vijf ingangen voor dit gebied, waarvan ik er drie ben gepasseerd. Ook interessant is de grote hondenweide van 6 ha aan de ingang van de Holsteenbron waar je honden vrij kunnen lopen. In de winter wanneer er sneeuw ligt ga ik zeker eens terugkeren!!

14:41 Gepost door Geert Bollen in natuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.