30-10-11

Sick of it all@ Trix 29/10/2011

Het was reikhalzend uitkijken naar nog eens een stevigere brok muziek, het was immers al een poos geleden. De Trix was voor mij onbekend terrein, een groot voordeel is dat het zeer makkelijk bereikbaar is. SOIA startte pas om 22.20. Daarom even een visite gebracht aan mijn broer die in Antwerpen woont. Het voorprogramma Shai Hulud dus niet meegepikt.

Het concert was behoorlijk goed, beter dan in de Lotto Arena in januari 2010 en de moshpit bruiste van energie. Ik ken niet het volledig oeuvre van de band, maar ze speelden toch voldoende 'oudere nummers'. Voor de kenners, passeerden onder meer de revue: Injustice System, My own way, World full of hate, Just Look around, Us vs them, Step Down en als apotheose Scratch the Surface. Lou Koller, de frontman, stuurde het publiek aan om een wall of death te vormen, iets waarvan ze wel pap van lustten. Ze kwamen nog terug om een aantal bisnummers te spelen. Op het einde was het gewoontegetrouw verzamelen geblazen op het podium.

In de pit ging het er als vanouds stevig aan toe, heb me goed kunnen uitleven. Alleen de rooklucht sneed me soms de adem af, vervelend voor iemand met gevoelige luchtwegen.Toch was ik drijfnat van het zweet. Dat is het mooie aan de hardcorescene: het is een uitlaatklep zonder agressie. Iets wat buitenstaanders moeilijk kunnen geloven als ze de taferelen gadeslaan. Volgend jaar komt Madball en First Blood naar de Trix, ik zal er zijn!

10:49 Gepost door Geert Bollen in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.