15-02-12

Miami Vice

In de jaren tachtig bereikte deze politieserie terecht een ware cultstatus. Elke dertiger of veertiger herinnert zich nog wel de personages Sonny Crockett en Ricardo Tubbs, iconische figuren die symbool stonden voor deze era. Een paar in stijlvolle maatpakken gestoken yuppies die met snelle achtervolgingen in blitse wagens in de straten van Miami de drugstraffikanten het leven zuur maakten. Neem daarbij de atmosferische muziek van Jan Hammer en de donkere en dreigende sfeer in een vervaarlijk ogende stad als Miami en het plaatje klopte compleet.

Het contrast was groot tussen de flamboyante en heetgebakerde Crockett, overigens een notoir rokenjager, die zijn leven waagde als drugrunner ,met de wat meer bezadigde en plichtsbewuste Tubbs. De mysterieuze Martin Castillo, op sublieme wijze vertolkt door Edward James Olmos, gaf het geheel nog wat extra cachet.

De verwachtingen waren dus hooggespannen voor deze gelijknamige film uit 2006. Des te groter was de ontgoocheling. Regisseur Michael Mann, die de tv-reeks producete , weet nergens te overtuigen. Misschien had hij van het origineel moeten afblijven, want het resulaat van deze verfilming is een groteske en potsierlijke klucht. Het origineel komt helemaal niet uit de verf. Met deze vertolking lijkt Colin Farrell wel een parodie op het oorspronkelijk personage. Met zijn geblondeerde manen komt hij zo weggelopen uit de film New Kids Turbo, een Nederlandse flutfilm over een stel marginale randdebielen. De andere acteurs kunnen de film ook niet dragen. Mijn eindoordeel is hard: een totaal overbodige film.

11:37 Gepost door Geert Bollen in Film/docu/tv | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.